Isola Bella O.T.K(M.Z.B) partij

Afgelopen zondag werd op het kaatsveld achter de kerk in Hoorn de Isola Bella Open Terschellinger Kampioenschap gespeeld. 

Helaas maar 4 parturen, dus werd er een competitie gehouden. 

Nadat de wedstrijdleiding de parturen hadden ingedeeld werd er met mooi weer begonnen 

aan de wedstrijd. Bas Postma en Annie Poelstra namen het in het eerste perk op tegen Renze Poelstra en Jacob Bergsma. Het werd een spannende partij, met veel rivaliteit tussen de parturen, die met grote sportiviteit werd beslist is het voordeel van Bas en Annie. Vaak hing er 6-6 aan de telegraaf, maarbij 5-5 was het laatste eerst was voor hun. In het andere perk werd gestreden tussen partuur Franek Bikowski en Jos van Rosmalen, en het partuur Kor v/d Wal en Fred Fiege. In deze strijd tussen de jeugd en de ervaring werd ook alles uit de kast gehaald, ook hier vaak 6-6, alleen ging het beslissende punt van de eersten bijna elke keer naar Franek en Jos, en dus was het toch een vermakelijke wedstrijd ondanks de uitslag, 5-1 6-6.

In de tweede ronde namen Kor en Fred het op tegen Bas en Annie. Ze wrongen zich in alle bochten, kregen kansen maar moesten toch hun meerdere erkennen, 2-5 2-6

In de andere partij pepte Jacob op zijn eigen onnavolgbare manier Renze op, want alles was mogelijk, het spel golfde op en neer. De parturen ontliepen elkaar niet veel en dus ging het naar 5-5 6-6 en pakten Renze en Jacob het laatste punt. 

Na de lunch werd de draad weer opgepakt. Franek en Jos namen het op tegen Bas en Annie, en liepen uit naar een comfortabele voorsprong. Annie had de grootste moeite met de opslag van de mannen, en ook Bas leek van slag. Na een 5-1 achterstand zetten ze nog een tandje bij, het werd 5-3 en er ontstond onzekerheid in het spel van Franek en Jos. Maar toen rechtten ze hun ruggen, weer werd het 6-6 maar nu maakten het uit. 

In het andere perk was het een nek aan nek race, Kor en Fred lieten zich niet wegspelen en wilden  in ieder geval een partij winnen. Voor Renze en Jacob werd het moeilijk, op 5-4 achterstand werd er even goed gesproken in het perk. En kwamen ze toch weer terug tot 5-5, het laatste eerst werd beslist op 6-4 in het voordeel van hun. 

Vermoeid werd alles opgeruimd, en kon Bas aan het rekenen slaan. 

Drie partuur hadden 2 overwinningen gehaald, dus dat lag dicht bij elkaar. Maar door de Terschellinger telling (bij een eindstand van 5-5 6-6, krijgt de verliezer 6 punten), had partuur Franek één eerst meer dan partuur Renze, die ondanks hun verlies tegen partuur Bas, toch tweede werd. Bas en Annie eindigde als derde, terwijl Kor en Fred als vierde eindigden. 

Franek werd, bijna unaniem als koning gekozen, en was daar zeer trots op. Gezellig werd er nog nagesproken over de partij, terwijl ondertussen de tussenstanden van de ere-divisie in de gaten werd gehouden. Al met al een hele leuke partij met dank aan sponsor Isola Bella voor het beschikbaar stellen van de prijzen. De volgende partij is in de Torenstraat op West Terschelling op 21 mei, aanvang 12.30 uur