Hotel Nap Partij

Jente Schraa, Koning van de Hotel NAP partij 2017 

Afgelopen zondag kwamen 18 kaatsers samen, om te strijden om de kransen van alweer de laatste veldpartij van 2017. 

In 2 poules werd er gestreden om een finale plaats en de nummers 2 van elke poule speelden om de derde plaats. 

Binne Tuinstra, Wessel Schraa en Sietske de Bos speelden tegen Erik Bergsma, Teake Hoekstra en Fred Fiege, om de derde plaats,Het partuur van Binne had het in de poule wedstrijden vooral moeilijk met zichzelf, een lichte favorieten rol werkte misschien wel tegen. 

Erik Teake en fred waren in de poule afhankelijk van een andere partij en dat is natuurlijk zenuwslopend. 

De opluchting bij het partuur van Erik, dat ze mochten strijden om een medaille was misschien wel verlammend, en bij het partuur van Binne overheerste de gedachte om te laten zien dat ze finale waardig waren. 

En met die gedachtes werd het een eenzijdige partij, 5-1 6-2 was de uitslag in het voordeel van Binne,Wessel en Sietske. 

De finale ging tussen partuur Daniel Rob, Peter Draaisma en Pieter Bergsma. en partuur Samme Overal, Kor vd Wal en Jente Schraa. 

2 Ploegen die min of meer met hangen en wurgen de finale hadden gehaald, de loting was sportief gezien mooi want alle ploegen waren aan elkaar gewaagd, en het werd dan ook een finale om van te dromen, een redelijk grote voorsprong van het ene partuur en een fantastische inhaal slag van de ander, en aan het eind van de partij trok het achterliggende partuur de stand weer gelijk. 

op een mooie stand van 5-5 6-6 dus met alles aan de hang en 1 kaats moets partuur Samme de kaats voorbij slaan, de kaats lag op het middenveld dus alles was mogelijk. Pieter sloeg mooi op, Samme kreeg toch zijn hand onder de bal, snelheid genoeg, Recht op Daniel af, Daniel raakt de bal...... hij valt stil, en toch de kaats voorbij. 

Samme,Kor en Jente nemen de kransen mee naar huis na een heerlijke gelijkwaardige strijd. 

Na de stemmingsronde nam Jente Schraa de door Camping Terpstra gesponsorde koningsprijs in ontvangst. 

En zo was ook de laatste veld partij van 2017 weer zeer geslaagd en bleef het nog lang gezellig.