VHC-Waddenfood partij | KAATSVERENIGING TERSCHELLING


Zondag 14 augustus stond bij de Kaatsvereniging Terschelling de VHC-Waddenfood partij op het programma. 

Maar liefst 24 enthousiaste kaatsers en kaatsters meldden zich traditiegetrouw bij de keet, hieruit konden 8 mooie parturen worden geformeerd. In twee poules werd er gekaatst om een plaats in de finale, op deze wijze speelde ieder partuur in ieder geval 3 partijen. 

Het lot liet gedurende de dag zien, dat er mooi geloot was, gelijkwaardige parturen, wat resulteerde in mooie partijen, waarbij op voorhand niets gezegd kon worden over de uitslag. Voor het publiek en kaatsers onder ideale kaatsomstandigheden een geweldige dag. 

Vanuit poule 1 moesten partuur 1 ( Johannes Meesters, Tom Couperus en Peter Draaisma) tegen partuur 5 (Wiebe Visser (helaas geblesseerd moeten stoppen en vervangen door Uco Bauer, Kor van der Wal en Miranda Waringa) uit poule 2 strijden om de 3e plaats. Een spannende partij waarbij partuur 5 alles uit de kast moest halen om vanaf achterstand weer bij te komen totdat zij moesten buigen op 5-4 en 6-2 tegen partuur 1. Zij gingen er vandoor met de 3e prijs. 

In poule 1 kwam partuur 4 ( Binne Tuinstra, Jan Sytsma en Annie Poelstra) als winnaar uit de bus en in poule 2 waren dat partuur 8 ( Erik Bergsma, Rein Jan Buren en Fred Fiege). 

Zij moesten het in een spannende finale tegen elkaar opnemen en net als in andere partijen, ging het in de finale gelijk op… Een ieder gefocust op de winst en niet minder in het plezier wat men op Terschelling beleeft aan het kaatsen. Uiteindelijk trok het partuur Erik c.s. aan het langste eind en wonnen de finale met een waardige finalestand van 5-5 en 6-0. 

Rein Jan Buren werd uitgeroepen tot koning van de VHC Waddenfood partij 2016. 

Na de prijsuitreiking, maakte Roel Ewouds bekend dat het voor hem welletjes is geweest met kaatsen, op de respectabele leeftijd van 78 jaar. Hij bedankte een iedere middels een kratje bier. 

Deze prachtige kaats dag werd nog gezellig geëvalueerd onder het genot van een drankje. Zondag 28 augustus staat de Hotel NAP partij op het programma, graag tot dan!!

                                                                                                                    © Hanny Overal