Hotel Nap partij | KAATSVERENIGING TERSCHELLING

Zondag 23 augustus werd alweer de laatste veldpartij van het kaats seizoen 2015 gespeeld op het kaatsveld in Hoorn. De kaatsvereniging organiseerde deze dag de Hotel NAP partij en 12 kaatsers gingen de strijd aan. Ondanks de stevige wind was het prettig vertoeven op het kaatsveld, voor de kaatsers aan de opslag een pittige opgave om de bal tussen de lijnen te brengen. De 4 parturen werden geloot en konden allemaal 3 keer kaatsen, allemaal tegen elkaar wat uiteindelijk zou gaan resulteren in een winnaar. 

In de eerste omloop namen Erik Bergsma, Peter Draaisma en Sybren van der Zwaag het op tegen Evert Wendelaar Bonga, Fred Fiege en Pieter Bergsma. Er werd leuk gekaatst, de parturen waren aan elkaar gewaagd regelmatig 6-6 aan de telegraaf, maar uiteindelijk trok het partuur van Erik aan het langste end en wonnen de partij met 5-4 en 6-2. In het andere perk streden Rein Jan Buren, Kor van der Wal en Roel Ewouds tegen Bas Postma, Teake Hoekstra en Gerard Lodder om de winst. Ook in deze partij ging het spel gelijk op, de opslag had het zwaar met de harde wind en er moest gezocht worden naar de juiste manier van opslaan zonder dat de bal direct richting de boven zou verdwijnen. Dit lukte hier en daar verdienstelijk, Roel met zijn vele jaren aan opslag ervaring en Gerard met zijn venijnige net over het lijntje opslagen. Het perk had het niet gemakkelijk! Het sterkste perk bleek bij Bas en zijn maten te zitten, zij gingen er met de winst op 5-4 en 6-4 vandoor.

Na een broodje van Waddenfood en een drankje kon er begonnen worden aan de tweede omloop, nieuwe ronde en nieuwe kansen! Partuur Erik, Peter en Sybren tegen Rein Jan, Kor en Roel. Bij deze partij leek het dat partuur Erik de wedstrijd snel naar zich toetrok, echter na het wisselen van opslag kwam het partuur van Rein Jan van 5-1 achterstand nog heel goed terug tot 5-3, helaas was de achterstand te groot en moesten de mannen buigen voor het partuur van Erik. In het naastgelegen perk namen Evert, Fred en Pieter het op tegen Bas, Teake en Gerard. Het partuur van Bas was in de overwinningssfeer en denderde over het partuur van Evert heen, op 6-6 wist het partuur van Bas iedere keer de winst naar zich toe te trekken en zo wonnen zijn met glans met 5-0 en 6-0.

Ook na deze partij weer tijd voor een soepje van camping Terpstra en een drankje, maakten de kaatsers zich op voor de laatste partij. Als eerste startten de mannen in de kleine finale, zij zouden strijden om de 3e en 4e prijs. Evert, Fred en Pieter tegen Rein Jan, Kor en Roel. Het zat er niet in bij het partuur van Rein Jan deze zonnige zondag in augustus, de opslag was zwaar en nog nooit eerder in zijn carrière kon Roel het perk moeilijk vinden, maar kaatsen doe je niet in je eentje de winst ging in deze partij naar Evert, Fred en Pieter wat voor hen de derde prijs opleverde. De finale tussen Erik, Peter en Sybren en Bas, Teake en Gerard ging prachtig gelijk op. Het sterke perk van Bas wist goed raad met de sterke opslag van Erik en Sybren, ook in het tussenspel waren beide parturen er fanatiek bij. Alles werd gegeven om de kaatsen klein te houden, met alle toegestane capriolen de ballen te keren… Ondanks een paar prachtige bovenslagen en fanatieke supporters Amber en Foeke, ging de winst en de eerste prijs voor deze hotel NAP partij naar Erik, Peter en Sybren. Erik werd tot koning van deze partij uitgeroepen. 

We kunnen terugkijken op een mooi kaats seizoen, de competitie gaat nog even door en er is nog een Special gepland op 12 september en een nachtelijke partij op zaterdag 26 september, kaats liefhebbers houd deze data vrij!!                                                             © Hanny Overal