Jaap Bos partij | KAATSVERENIGING TERSCHELLING

Uco Bauer en Bas Postma (partuur 3) hebben afgelopen zondag de aannemer Jaap bos Partij gewonnen, 19 kaatsers begonnen om 11 uur (na het aannemen van de steekpenningen) met kaatsen in 2 poules, vanwege het aantal deelnemers waren er 2 2-tallen in plaats van de gebruikelijke 3. Partuur 1 bestond uit Lammert Stellema en Harm Mink en partuur 2 uit Thom Veldman, Jacob Bergsma en Sietske de Bos, zij speelden in poule 1 met partuur 3.

Partuur 1 begon tegen partuur 2 en daar werd duidelijk dat een tweetal misschien nog wel prettiger speelt dan met z`n drieën, het werd in een korte tijd 5-0 6-2 vervolgens was het de beurt aan partuur 3 om te laten zien wat ze konden, partuur 2, die overigens weinig geluk hadden, konden helaas ook tegen dit partuur niet in hun spel komen en het was snel 5-1 6-0.

Zo speelden partuur 1 en 3 om een plek in de finale, partuur 1 kwam op een 2-0 voorsprong maar partuur 3 kwam terug en ging zelfs naar 2-3 en op dat moment brak er iets in partuur 1, de tegenstand was weg en zo kon partuur 3 uitlopen naar een 2-5 0-6 zegen, dat had niet iedereen verwacht.

In poule 2 lagen de verschillen iets dichter bij elkaar.

Partuur 4 (Jorrit Veldman, Fred Fiege en Milo (Zebrapad) Aarnoutse) speelden hun eerste partij tegen Partuur 6 (Sietse Eelsingh, Gerwin Offinga en Peter Draaisma), ze begonnen sterk en partuur 6 moest nog een beetje wakker worden, het werd 5-3 6-2 voor partuur 4.

Op het andere veld speelden in de zelfde poule partuur 5 (Rudie Nijhuis, Frank Schaafsma en Roel Ewouds) en Partuur 7 (Jitske Veldman, Rein-Jan Buren en Gert-Jan Offinga). Partuur 7 speelde heel degelijk en maakte weinig fouten, Partuur 5 speelde met iets meer risico en dat leverde uiteindelijk toch de winst op, met 5-4 6-2 won Partuur 5.

In de volgende speel ronde speelden de Parturen 6 tegen 5 en 7 tegen 4.

Partuur 6 was net op tijd wakker geworden en haalden de punten binnen waar het leek alsof partuur 5 iets teveel van de rust had genoten, 5-3 6-6.

Partuur 7 ging steeds beter kaatsen maar de ballen vielen vaak in het voordeel van Partuur 4, Partuur 4 won dan ook met 5-2 6-6.

Nu werd het ook spannend in poule 2, Partuur 4 speelde nu tegen Partuur 5 en bij winst en zelfs een kleine nederlaag van Partuur 4 waren ze zeker van een finale plaats bij een grote winst van Partuur 5 waren ze weer afhankelijk van de laatste partij tussen Parturen 6 en 7.

Partuur 4 dat toch een redelijke dag had kon het helaas niet bolwerken en Partuur 5 begon op stoom te raken het werd 2-5 4-6 en dat was te weinig voor Partuur 4 om de finale of de kleine finale te halen, Partuur 5 wachtte nu in spanning af wat er gebeurde in die andere partij.

Partuur 7 gooide de boel om en Gert-jan ging voorin het perk en Jitske ging opslaan, dit was een verrassende wissel die goed uitpakte, Rein-Jan coachte en speelde een paar tactische ballen.

Partuur 6 wist dat het bij winst een hele goede kans had op de finale, en moesten dus alles uit de kast halen om Partuur 7 te verslaan,

Bij 5-5 werd het uiteindelijk 6-4 voor Partuur 6 en dat Partuur ging naar de Finale vanwege het onderlinge resultaat tegen Partuur 5 dat mocht gaan spelen om de derde plaats tegen Partuur 1.

Partuur 1 moest zich even oppeppen na de toch wat onverwachte nederlaag tegen Partuur 3 en voor Partuur 5 gold hetzelfde.

Lammert en Harm hielden de druk hoog en na een melding uit Oosterend dat Frank Schaafsma daar ook te horen was (vooral de teleurstelling bij sommige ballen), liep Partuur 1 uit naar een 5-2 6-6 overwinning en zij werden dus derde.

In de Finale ging het een beetje op dezelfde manier, Partuur 6 had wat ongelukkige ballen en stonden vrij snel op een 2-0 achterstand, de jonge Gerwin Offinga bleef echter goed opslaan en bezorgde nog wat spanning aan de finale en ze kwamen terug naar 2-1 en later 3-2 maar op dat moment vonden Uco en Bas het genoeg en maakten geen fout meer, de kaatsen waren telkens net iets groter en het uitslaan ging net iets verder dan de tegenpartij.

Partuur 3 won met 5-2 6-0 en Uco werd gekozen tot Koning van de Aannemer Jaap Bos Partij.

Peter Draaisma reikte de prijzen uit met Jitske Veldman als kransassistent, en na het bedanken van de sponsor het publiek en de spelers werd er nog nagenoten van een heerlijke kaatsdag.


Alle uitslagen;


Poule 1;

Partuur 1; Lammert Stellema, Harm Mink

Partuur 2; Thom Veldman, Jacob Bergsma, Sietske de Bos

Partuur 3; Uco Bauer, Bas Postma


Partuur 1 – Partuur 2; 5-0 6-2

Partuur 3 – Partuur 1; 5-1 6-0

Partuur 2 – Partuur 3; 2-5 0-6


Poule 2;

Partuur 4; Jorrit Veldman, Fred Fiege, Milo Aarnoutse

Partuur 5; Rudie Nijhuis, Frank Schaafsma, Roel Ewouds

Partuur 6; Sietse Eelsingh, Gerwin Offinga, Peter Draaisma

Partuur 7; Jitske Veldman, Rein Jan Buren, Gert-Jan Offinga


Partuur 4 – Partuur 6; 5-3 6-2

Partuur 5 – Partuur 7; 5-4 6-2

Partuur 6 – Partuur 5; 5-3 6-6

Partuur 7 – Partuur 4; 2-5 6-6

Partuur 4 – Partuur 5; 2-5 4-6

Partuur 6 – Partuur 7; 5-5 6-4


Kleine finale:

Partuur 1 – Partuur 5; 5-2 6-6


Finale:

Partuur 3 – Partuur 6; 5-2 6-0              Uco gekozen tot Koning.