H. Willemsma partij | KAATSVERENIGING TERSCHELLING

Slechts 14 leden kwamen opdagen voor de Haye Willemsma partij dit jaar. Deze werden verdeeld over 5 partuur, en er werd besloten om een halve competitie te spelen. Fred Fiege met Lykele Buwalda en Sietske de Bos namen het in perk 1 op tegen het tweetal Lammert Stellema en Frank Schaafsma. Het tweetal moest nog even wakker worden en stonden al snel op achterstand, waarna in het perk gewisseld werd, en ze alsnog de overwinning behaalden met 5-5 6-2.

In perk 2 namen Jeroen de Bos, Jacob Bergsma en Roel Ewouds het op tegen Rein Jan Buren, Pa Bergsma en Annie Poelstra. Er werd gestreden voor elk punt en het partuur Jeroen trok aan het langste eind met 5-3 6-2.

Daarna kwam het bestuurspartuur in het veld, Renze Poelstra, Peter Draaisma en Hanny Overal gingen de strijd aan tegen Fred's partuur. Het werd een spannende strijd die pas beslist werd bij 5-5 6-2 in het voordeel van Fred. Lammert en Frank gingen er vol voor tegen het partuur Jeroen, en liepen zich het schompes om het nadeel van 1 man minder te compenceren, maar moesten hun meerdere erkennen; 4-5 4-6.

Hierna werd er lekker gegeten van de soep en broodjes, waarna ieder weer met nieuwe energie het strijdperk betrad. 

Partuur Rein Jan toonde zich net wat zekerder dan het partuur Renze 5-4 6-2, en partuur Fred was te licht voor het losgeslagen geweld van Jeroen, Jacob en Roel, 5-1 4-6. 

De rust had het partuur Lammert geen goed gedaan, voordat de eerste bal werd in geslagen stonden ze al 2 eersten achter. En het was dan ook bewonderingswaardig dat ze nog terug kwamen. Helaas voor hun niet genoeg, ze verloren van partuur Rein Jan met 5-3 4-6. 

Partuur Renze leken het ongenaakbaar lijkende partuur Jeroen nog in de problemen te brengen, maar moesten toch buigen bij 5-4 0-6. Waarna in de laatste ronde, het partuur van Fred wat stram van de koude wind na hun pauze er niet meer aan te pas kwamen tegen Rein Jan en consorten, ze verloren met 5-0 6-0. 

Ook het partuur van Lammert was moe, en alhoewel ook Renze en zijn maten moe en stram waren wonnen ze toch nog een partij, 5-2 6-2.

Na telling van alle eersten werd partuur Renze Poelstra, Peter Draaisma en Hanny Overal 3-de, partuur Rein Jan Buren, Pa Bergsma en Annie Poelstra 2-de, en werd de eerste prijs uitgereikt aan het partuur Jeroen de Bos, Jacob Bergsma en Roel Ewouds, en werd Jeroen door de spelende leden uitgekozen als koning. 

Nadat de prijzen waren uitgedeeld, de kransen opgehangen, en de prachtige koningsprijs was uitgereikt, werd er nog gezellig nagezeten, en vond Peter nog een bal waar 8 andere leden een kwartier om hadden gezocht. 

15 Juli is de volgende partij, misschien ook wat voor de grootmonden langs de lijn, om te laten zien dat de beste kapiteins soms ook wel eens binnen de lijnen staan.