Schotse Luts partij | KAATSVERENIGING TERSCHELLING

Afgelopen zondag middag werd de laatste kaatspartij van dit seizoen gespeeld. Traditioneel is dat de Schotse-Lutspartij. Deze werd onder schitterende weersomstandigheden verkaatst. De regen die voorspeld was bleef gelukkig oostelijk van ons en de zon kwam zo nu en dan te voorschijn. Dit stimuleerde de kaatsers schijnbaar, want ook bij het kaatsen werd de bewolking afgewisseld door de zon. Er hadden zich 20 kaatsers aangemeld en die werden verdeeld in 7 parturen. Dit hield in dat er één partuur met twee man moesten kaatsen. Dat dit niet altijd een nadeel is bleek wel dat deze twee man (Peter Draaisma en Lolke Bierma) de derde prijs wisten te veroveren. Lolke was helemaal uit Amsterdam gekomen om hier mee te doen. Ook Harm Mink was speciaal van de wal gekomen om mee te doen, dit keer gelukkig zonder blessure.

Na de eerste omloop, die binnen een uur was afgelopen, werd er verder gekaatst in een winnaar en verliezers ronde. Partuur 7 (Wim Reinigert, Anne Schaafsma en Cor Vis) had een staand nummer en moest in de winnaars ronde het opnemen tegen de winnaars van de eerste partij(Jan Schuyl, Jacob Bergsma en Simone Dahmes). Deze partij werd gewonnen door Wim c.s. De eerste partij in de verliezers ronde bepaalde wie in de ‘kleine finale' mocht kaatsen. Het partuur van Richard v.d Wal, Steven Klein en René Buren waren te sterk voor Harm Mink, Renze Poelstra en Frank Schaafsma.

In de winnaars ronde waren Bas Postma, Jeroen de Bos en Ben Ras te sterk voor Fred Fiege, Jeroen Visser en Henk van Zijl. Henk had intussen de grond al vaker bekeken dan alle andere kaatsers bij elkaar, maar zijn atletisch figuur voorkomt schijnbaar blessures.

De kleine finale werd afgetekend gewonnen door Lolke en Peter door Richard c.s te verslaan met 5 tegen 1 en 6 – 0.

Bij de finale in de winnaars ronde was het partuur van Bas c.s. licht favoriet, maar Wim c.s gingen vliegens van start. Cor plaatste gelijk een paar zit ballen en zo stonden de mannen zomaar een eerst voor. Wim c.s gingen door en stevenden op een zekere overwinning af. Het partuur van Bas herpakte zich evenwel en ging in de achtervolging, maar moesten bij en stand van 5 tegen 4 en 6 – 2 genoegen nemen met de tweede plaats.

Al met al een prachtige partij die altijd verrassend is door de vele obstakels, Cor presteerde het om de bal in één van de vuilnisbakken te slaan, en het door het veld lopend publiek. Ook nu waren de opmerkingen niet van de lucht en werd er weer heel wat afgelachen. Cor Vis werd met algemene stemmen uitgeroepen tot koning van deze partij. Hij heeft aangegeven dat dit de laatste partij was die hij mee kaatste. Cor nog bedankt voor alle mooie kaats momenten.


Uitslagen 

Part.1                                                         Part. 2                                Uitslag

Harm Mink                                                Jan Schuyl                            2-5 2-6

Renze Poelstra                                           Jacob Bergsma

Frank Schaafsma                                       Simone Dahmes


Part. 3                                                        Part. 4

Richard v/d Wal                                         Bas Postma                          2-5 2-6

Steven Klein                                              Jeroen de Bos 

René Buren                                                Ben Ras


Part. 5                                                        Part. 6

Lolke Bierma                                            Fred Fiege                             3-5 6-6

Peter Draaisma                                          Jeroen Visser 

                                                                Henk van Zijl


Part. 7

Wim Reinigert

Anne Schaafsma

Cor Vis


Winnaars                        Uitslag                               Verliezers                      Uitslag

Part. 7 – Part. 2               5 – 4 / 6 – 4                       Part. 1 – Part. 3              3 – 5 / 4 – 6

Part. 4 – Part. 6               5 – 3 / 6 – 2                       Part. 5 – Part. 3              5 – 1 / 6 – 0

Part. 7 – Part. 4               5 – 4 / 6 – 2

1e Part. 7 Cor Vis Koning

2e Part. 4

3e Part. 5