Tjepekema partij | KAATSVERENIGING TERSCHELLING

In de kaatsarena van Hoorn werd afgelopen zondag de Tjepkema Schilders Kaatspartij gespeeld.

De opkomst was grandioos, 10 parturen gingen strijden voor eer en glorie. De eerste omloop verliep rustig en zonder problemen, met de vermelding dat de perken aardig goed waren bezet, waardoor het tussenspel werd uitgebreid met; an 'e beallig, kofballen, dode obstakels en een staand nummer.

De tweede omloop werd gespeeld in een winnaars en verliezers ronde. De verliezers ronde werd een spannende zaak, die uiteindelijk twee winnaars kreeg, maar er kan maar 1 de derde prijs krijgen, die gingen tussen partuur Samme Overal, Leo Bonnema en Annie Poelstra versus Hylke de Jong, Hoppie Stienstra en Sybren van der Zwaag. 5-5 6-6 betekend alles aan de hang, waarop alle andere spelers het veld moesten verlaten, waarna een beslissende bal uitkomst moet geven wie de derde prijs verdient, nu het was Annie haar opslag die niet terug geslagen kon worden, waardoor Samme CS, de prijs bemachtigde.

In de winnaarsronde, waarin de verschillen eigenlijk niet zo groot waren, 5-5, 5-4, 5-4, ging het in de finale tussen de parturen Ludwig Seerden, Jan Schuyl en Wiebe Zijlstra tegen Binne Tuinstra, Hannie Overal en Sietse Eelsink, met de stand 5-4 6-2. Tot koning van deze partij werd verkozen Ludwig Seerden die wel boven iedereen uitstak.