de Bakvis partij | KAATSVERENIGING TERSCHELLING

Zondag 10 augustus, een dag die begon met regen, maar van af het moment dat de kaatsers het perk in gingen, klaarde het op. Het was weer de jaarlijkse Vishandel de Bakvis partij, 15 mannen en vrouwen waren aangemeld en zoals later bleek was er uitstekend geloot door Rits, Hanny en Renze. 5 Parturen, dus werd er gespeeld in een poule systeem.

Fris en fruitig werd er gestart, partuur Rein Jan Buren tegen het partuur Bas Postma, en partuur Samme Overal (zou eerst niet komen) tegen partuur Binne Tuinstra. Binne en consorten hadden duidelijk moeite met vooral de enorme klappen van Samme, plus het feit dat ze op 6-6 een paar keer het perk misten met de opslag, waardoor ze vrij kansloos verloren met 5-1 en 6-4. Rein Jan en Bas maakten er een spannende partij van, die gewonnen werd door Rein Jan, met alles aan de hang, 5-5 6-6.

Het werd steeds mooier weer, en ook de partijen waren van uitzonderlijke kwaliteit. Partuur Jeroen de Bos met Sietske de Bos en Hessel “Bakvis” Starrenburg vochten daarna een knappe partij tegen Binne, die zich knap herstelden van het verlies in de eerste partij en wonnen met 5-5 6-6. Ook het partuur van Bas wilde niet opgeven en gaven alles tegen Samme, Hanny Overal en Annie Poelstra. Die laatste besliste de partij met een zit bal, en verkruimelde daarmee de aspiraties van Renze om zich weer eens in de kransen te kaatsen, die mompelend over voorbije tijden baalde over de 2-de verloren partij met 5-5 6-6.

In de derde ronde wederom 5-5 6-6 en verlies voor Bas, Renze en Rene, dit keer tegen het paruur Binne, Peter Draaisma en Cor Vis. Rein Jan, met Edwin Zijlstra en Simone Dahmes wonnen hun partij tegen Jeroen, met de ingevallen Bart de Bos voor de geblesseerde Hessel ook met 5-5 en 6-6.

Daarna de titanen strijd tussen Rein Jan en Samme Overal. Allebei hadden ze de eerste 2 partijen gewonnen en het werd dan ook een strijd om de medailles. Weer werd alles gegeven en wederom moest de strijd worden beslist op 5-5 6-6, op die stand sloeg Simone een van haar weinige foute opslagen, waardoor Samme er met de winst vandoor ging. Bas en kornuiten waren op, en verloren met 5-3 6-2 van het partuur “de Bosjes”.

Daarna was het tijd voor de ontknoping. Rein Jan ging er nog een keer voor, ze moesten zelf winnen van Binne, terwijl Samme dan moest verliezen van Jeroen. Het eerste lukte vrij gemakkelijk met 5-2 6-2, maar Samme, blij dat hij toch gekomen was en opgestuwd naar grote hoogte door de dames aan zijn zijde, liet geen spaan heel van het partuur Jeroen en won met 5-1 6-2.

Alle partijen waren nu gespeeld, 6 van de 10 waren geëindigd met alles aan de hang, hier en daar hingen vermoeide en soms bedroefde kaatsers op de stoelen, terwijl Rits alle punten mocht optellen. Doordat bij 5-5 en 6-6 het verliezend partuur 6 punten krijgt, was er toch nog een verrassing. Het partuur van Bas die alles verloren had, werd derde. Rein Jan en consorten werden tweede en Samme Overal, met Hanny Overal en Annie Poelstra werden eerste. Samme werd unaniem uitgeroepen tot Koning. Het was al met al een memorabele kaats dag met mooie momenten, Samme die 2 ballen tegelijk tegen hield, en een bal over de volle lengte rechtstreeks de sloot in sloeg, Hanny's mooie bovenslag, en Bas die de bal kwijt was (zat tussen zijn vingers geklemd). Opmerkingen in en langs het veld , zoals “ze vallen bij bosjes”, over Jeroen en Bart die onderuit gingen in het perk, Annie die fijntjes Renze zat uit te lachen na haar winst tegen hem, zorgden ook voor veel vermaak, net als de heerlijke haringen en salade van Hessel, en de soep van Alex en Yvonne.